Kan ik het laken gewoon wassen?

• Verwijder voor het wassen de aansluitkabel.
• Het aardingslaken bij voorkeur wassen voor het eerste gebruik.
• Het laken kan in de machine gewassen worden op maximaal 30 graden met een mild wasmiddel (geen handwas).
• Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel, dit kan de geleidende zilverdraad aantasten. Controleer dus goed of het wasmiddel geen bleekmiddel bevat.
• Het laken niet in de droger maar aan de lijn drogen.
• Het laken niet chemisch laten reinigen.
• Was het laken regelmatig (minimaal 1 maal per maand). Als u het laken
• onder het hoeslaken legt kan het minder vaak worden gewassen.
• Strijken is in principe niet nodig, maar indien gewenst kan het laken op een lage temperatuur worden gestreken.
• Gebruik geen bodylotion of creme voordat u op het laken gaat liggen.

Ik krijg tintelingen door het aarden. Is dat oké?
Door het aarden kun je tintelingen of soms ook krampen in de benen ervaren. Dat gevoel wordt minder en verdwijnt na een paar keer aarden. Als je langere tijd niet geaard bent geweest en je begint weer met aarden, dan kunnen die tintelingen tijdelijk weer terugkomen. Blijft het aanhouden, dan kun je je aardingslaken beter ónder je hoeslaken leggen. na verloop van tijd, kun je het dan weer eens op de originele manier proberen.

Hoe kan ik meten hoeveel lading ik op mijn lichaam heb?
Met een voltmeter kun je precies de elektrische lading op je lichaam meten. Die varieert mede als gevolg van elektrische apparaten (elektro magnetisch veld).

Wat is beter een grondpin of aansluiting op een geaard stopcontact?
De grondpin heeft rechtstreeks contact met de aarde. Een geaard stopcontact uiteindelijk ook, als het goed is aangesloten.

Geleiding laken en foammat
Als je met een voltmeter het aardingseffect gaat meten (dus hoe snel de elektrische lading die je met je meevoert afvoert via de aardingsmat of het aardingslaken), dan valt op dat een foammat (die je meestal op de grond of onder je toetsenbord bij de computer hebt) METEEN naar bijna 0 afvoert, waar een laken langer de tijd nodig heeft (ongeacht het 3-5% zilverdraad). De geleiding van de foammat is veel groter dan die van het laken.

De geleiding bij de benen speelt ook een rol. Als je benen warm worden, worden ze op micro niveau vochtiger en gaat het aarden sneller. Zo zie je als je met een plantenspuit je been nat maakt (als experiment) het veel sneller gaat.  Vanwege de goede resultaten werk ik (Monique Berends) veel in mijn natuurgeneeskundige praktijk met de aardings- en stralingproducten bij Elektrohypersensitiviteit (EHS)

Wat is EHS
Met elektrohypersensitiviteit (EHS) of elektroallergie wordt een overgevoeligheid voor elektromagnetische straling bedoeld die zich uit in ziektesymptomen. Er bestaat in de wetenschap geen overeenstemming dat EHS een ziekte is. In mijn praktijk behandel ik mensen die elektro hyper sensitief zijn. Het gebruik van aardingsmateriaal biedt hen uitkomst!

Bliksemveiligheid
Als de bliksem bij je in de buurt inslaat en in je elektriciteitssysteem komt, dan zal die de weg van de minste weerstand kiezen.

Het snoer van zowel de mat als de lakens hebben een weerstand van 100k ohm= 100.000 Ohm. Bij 100.000 Ohm is de weerstand groot genoeg om een bescherming te bieden tegen ongewilde spanning op de aardingsproducten.

Aangezien de weerstand van de draad 100.000 Ohm is, zal het al zeer onwaarschijnlijk zijn, dat de bliksem dat pad kiest.