Gewrichten

ARTRI – ACTIEF

Een kruiden tinctuur bij klachten aan het bewegingsapparaat (gewrichten, pezen, spieren, banden) zoals pijn bij artrose, artritis, reumatische aandoeningen, jicht, ischias, lumbago, fibromyalgie, bursitis (slijmbeurs ontsteking), tendinitis (peesontsteking), pijn bij RSI (muisarm), tenniselleboog, Contractuur van Dupuytren.

 

kruiden tinctuur voor gewrichtsklachten  

 

Naar de SHOP: Artri actief: een uniek kruiden mengsel in druppels vorm voor  gewrichtsklachten  

EEN UNIEK MENGSEL VAN 7 GENEESKRACHTIGE KRUIDEN:

 • Harpagophytum procumbens (Duivelsklauw) De wortels van de duivelsklauw bevatten veel glucoiridoïden. Deze stof heeft een tweeledige werking bij gewrichtsklachten van reumatoïde artritis en artrose. Glucoiridoïden verlichten enerzijds de pijnklachten en remmen anderzijds de ontstekingen af. Daardoor neemt de beweeglijkheid van de gewrichten toe. Duivelsklauw werkt verder urinezuur uitdrijvend en is daardoor ook effectief bij jicht.
 • Boswellia serrata.  (Wierookboom) De actieve stoffen uit boswellia zijn boswelliazuren. Deze leiden tot minder pijn, zwelling en stijfheid in de aangetaste gewrichten, zonder een nadelige invloed op de maag. Boswellia vermindert niet alleen de ontsteking , maar tegelijk ook de schade aan het gewrichtskraakbeen
 • Curcuma longa (Geelwortel) Curcumine is de gele kleurstof van de Oosterse Curcuma longa-plant. Het staat in India en Pakistan bekend als een zeer geneeskrachtig kruid. Het remt acute en chronische ontstekingen in en rond de gewrichten. Daarnaast heeft het een beschermende werking op het kraakbeen.
 • Ribes nigrum (Zwarte bes extract) Sterke ontstekingsremmer. Ondersteunt de afbraak van urinezuur en dus geadviseerd bij jicht. Daarnaast stimuleert dit kruid de bijnierschors om meer ontstekingsremmende hormonen af te scheiden. Het blad zelf bevat ook ontstekingsremmende stoffen en substanties die het kraakbeen beschermen. Zwarte bes-blad is dus zeer effectief bij reumatoïde artritis, artrose en jicht.
 • Ampelopsis veitchii (Wilde wingerd – glycerine maceraat) Gemmotherapie is een natuurlijke therapie die gebruik maakt van de eigenschappen van de plantaardige weefsels van de knoppen en jonge scheuten van planten. het werkt dus extra krachtig. Ampelopsis werkt ontstekingsremmend en pijnstillend bij (chronisch) aandoeningen van het bewegingsapparaat (gewrichten, pezen, spieren, banden).
 • Zingiber officinalis (Gember) Gember bevat shogaol en gingerol. Dit zijn goede ontstekingsremmers bij o.a. gewrichtsklachten. Gember stimuleert de doorbloeding van de spieren van binnenuit. Het werkt pijn en zwelling verminderend, en bevordert de beweeglijkheid.
 • Alchemilla officinalis (Vrouwenmantel) Dit kruide stimuleert de doorbloeding rond de gewrichten. Daardoor vindt er een goede reiniging plaats van afvalstoffen, ontstekingsresten en kraakbeenfragmenten. Alchemilla bevat bovendien ontstekingsremmende en pijnstillende stoffen.

Dosering:

 • Bij milde klachten 1 x daags 2,5 ml op een slok water minimaal 15 minuten voor het eten op een slok water, 30 seconden in de mond houden en dan doorslikken;
 • Bij heviger klachten: 2-3 x daags 2,5 ml op een slok water minimaal 15 minuten voor het eten op een slok water, 30 seconden in de mond houden en dan doorslikken;
 • Geschikt voor langdurig gebruik. Mag 6 weken achtereen gebruikt worden, dan 1-2 stopweken inlassen, of steeds 1 dag per week niet innemen.
 • NB schudden voor gebruik!!! Scheiding van de tinctuur in onderlaagje en bovenlaag is normaal.

Guasha massage steen therapie

Guasha is een schraaptechniek, die al eeuwenlang wordt toegepast in Azië, om klachten te behandelen die door de afvalstoffen veroorzaakt worden / verergeren. Aangedane plekken in het lichaam zijn altijd gestagneerd:  afvalstoffen die niet voldoende afgevoerd kunnen worden, doen het bindweefsel dichtslibben, verzuren de spieren en dragen zo bij aan slijtage en ontsteking van gewrichten. Deze blokkades kun je mede opheffen door het ontgiften van  bindweefsel, de spieren en gewrichten. De zachte schraaptechniek kun je zelf inzetten. Bij chronische klachten van het bewegingsapparaat, is 2-3x per week een korte zelfbehandeling aan te raden. Bij pijnklachten aan bijvoorbeeld vingers, kun je eerst een warm (zout) bad nemen en dan schrapen. Meer informatie: bel tijdens het spreekuur 071-5282047.

 

 

 

Naar de SHOP: Guasha massage steen Jade: om afvalstoffen uit het weefsel gemakkelijker af te voeren, pijnvermindering en vergroten beweeglijkheid  

 PEA palmitoylethanolamide supplement

PEA is een effectieve lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer. PEA heeft drie hoofdfuncties in het lichaam: celbescherming, ontstekingsremming en pijnstilling. Palmitoylethanolamide is aanwezig in vele lichaamscellen en weefsels. Het is essentieel voor de bescherming van cellen en weefsels tegen schadelijke prikkels die kunnen ontstaan door zuurstoftekort, mechanische schade of schade door ontstekingen (inclusief chronische laaggradige ontstekingen). Het is een zeer goede pijnstiller, met name bij chronische pijnklachten.

PeaPure® van Vitals bevat uitsluitend PEA met het PEA-opt® keurmerk, die geproduceerd wordt volgens een gepatenteerd productieproces. Dit zorgt ervoor dat het product een unieke verhouding bevat van PEA-deeltjes met een verschillende grootte (verkleinde, verfijnde en ultra-verfijnde deeltjes). Palmitoylethanolamide dat niet op deze speciale manier behandeld is, is veel goedkoper maar zeer moeilijk opneembaar voor het lichaam en daardoor veel minder werkzaam.

PEA Palmitoylethanolamide bij pijnklachten en ontsteking  

 

Naar de SHOP: PEA  een natuurlijk supplement dat ontsteking remt en pijnstillend is.