LENTE DETOX KUUR

Wil je meer energie en een betere gezondheid?lente detox

Deze Lente Detox Kuur is er specifiek op gericht het maag darm kanaal te zuiveren: dit ontlast ook de lever en nieren en geeft een betere gezondheid en meer energie. Ook de biofilm, de slijmlaag in de darm waar de goede maar helaas ook schadelijke bacteriën zich kunnen vestigen, wordt gereinigd.

Deze kuur bieden we op 3 ‘levels’ aan. Iedereen leeft weer anders, eet anders en heeft dus een ander vertrekpunt om te detoxen. Zoek daarom het level of de uitdaging die het beste bij je past.

De lente-detox kan op 3 manieren gevolgd worden:

 • Light
 • Medium
 • Strong

Over de ingrediënten en hoe de kuur werkt:

 • De tinctuur bevat kruiden welke reinigend werken op spijsvertering en lever
 • Een kruidenthee die extra de nieren zuivert
 • Psylliumvezels: deze nemen veel water op en zetten in de darm uit als een spons die water opzuigt. Deze massa werkt zich geleidelijk door de dunne en dikke darm heen, komt in alle hoeken en ruimt op die manier schadelijke stoffen op die je anders nooit kwijt zou raken. Ook de biofilm, de slijmlaag in de darm waar de goede maar helaas ook schadelijke bacteriën zich kunnen vestigen, wordt gereinigd
 • Bentonite klei: bedekt de slijmvlieswand van het maag-darm kanaal met een dunne laag. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen zoals zware metalen, kwik (amalgaam vullingen), lood, cadmium (roken), ammonium, histamine, resten van medicijnen, schadelijke bacteriën, stofwisselingsproducten van schimmels, gisten, parasieten opgenomen en afgevoerd worden. Ook worden door de Bentonite-laag de zenuwuiteinden in de darmwand gekalmeerd.
 • Probiotica-sachets om de darmflora weer een goede boost te geven na de kuur
 • Spirulina-poeder (dus glutenvrij) om schadelijke stoffen zoals zware metalen te binden en af te voeren
 • Bitterzout om zo nodig extra te kunnen laxeren
 • Leaky gut tinctuur met Slippery Elm & Marshmallow voor regeneratie van de darmwand
 • Duidelijke beschrijving van de kuur en de doseringen in een e-bookje vol detox tips!
 • Verkrijgbaar met en zonder klysmaset zodat de reiniging door darmspoelingen nog beter wordt

Lente Detox LIGHT

Heb je niet eerder een detoxkuur gedaan, begin dan met deze variant: de kuur duurt dan 21 dagen waarbij je elke dag 1 serie detox shakes neemt in de ochtend. De lunch en avondmaaltijd kun je gewoon gebruiken zoals je gewend bent. Wil je er een schepje bovenop doen? Dan kun je qua voeding proberen zoveel mogelijk de nadruk te leggen op salade, soepen, (groene) smoothie en gestoomde groente. Je kunt naar eigen wens en inzicht daar eiwitten en/of granen aan toevoegen. Zorg voor een goede stoelgang en plan liefst 1 darmspoeling per week in. Dat kan zelf thuis met behulp van een klysmaset of een hoge darmspoeling bij een gecertificeerde colonhydrotherapeut.

Gaat het je heel gemakkelijk af, dan kun je tijdens de light-versie altijd nog besluiten om naar de medium-versie over te stappen.

Lente Detox MEDIUM

Deze variant duurt 7 ½ dag waarbij je 2 series detox-shakes op een dag gebruikt. Bijvoorbeeld op je ontbijt en lunchmoment. Tussendoor kun je gewoon eten zoals je gewend bent. Wil je meer profijt van je kuur, dan is het aan te bevelen om zoveel mogelijk de nadruk te leggen op salade, soepen, (groene) smoothie en gestoomde groente. Je kunt naar eigen wens en inzicht daar een kleine hoeveelheid eiwitten en/of granen aan toevoegen.

Gaat het je heel gemakkelijk af, dan kun je tijdens de medium versie altijd nog besluiten om naar de strong versie over te stappen.

Een goede stoelgang tijdens de kuur is belangrijk. Plan liefst 1 – 3 x een darmspoeling in: aan het begin van je week en aan het einde en naar behoeft nog 1 in het midden. Dat kun zelf thuis met behulp van een klysmaset, of een hoge darmspoeling bij een gecertificeerde colonhydrotherapeut.

Lente Detox STRONG

Deze kuur is 5 dagen intensief: je neemt 3 series detox shakes op een dag. Je gebruikt ze op de momenten van ontbijt, lunch en diner. Tussendoor kun qua voeding zoveel mogelijk de nadruk te leggen op salade, soepen, (groene) smoothie en gestoomde groente. Je kunt naar eigen wens en inzicht daar een kleine hoeveelheid eiwitten en/of granen aan toevoegen. Een goede stoelgang tijdens de intensieve kuur is zeer belangrijk. Plan liefst elke dag een spoeling met behulp van een klysma-set (thuis) of maak een combinatie met een hoge darmspoeling bij een gecertificeerde colonhydrotherapeut.

Extra

Je kunt ook een sapvasten week combineren met de lente detox: in dat geval neem je:

 • 1x daags 250 ml fruitsap: sinaasappel / citroen / grapefruit sap en
 • 3x daags een 250 ml groentesap van wortel / biet / bleekselderij / rode kool / groene paprika / stelen van peterselie, paksoi etc en
 • als je een slowjuicer hebt ook groene bladgroente: hoe bitterder en groener het sap hoe meer het op je detox werkt.

Belangrijk!

Voedingssupplementen hoeven in deze dagen niet te worden ingenomen. Medicijnen welke door een arts zijn voorgeschreven (in overleg) wel: deze neem je zo ver mogelijk weg van de psyllium en bentonite wat betreft het tijdstip van inname. Neem bij vragen en bijzondere bijwerkingen altijd meteen contact op met je therapeut.

Tijdens de kuur

Eet gezonde voeding met de nadruk op groente
Zorg voor een goede (liefst extra) nachtrust
Streef naar dagelijkse lichaamsbeweging, liefst buiten
Maak ruimte voor expressie (tekenen, zingen, muziek, klei etc)
Maak dagelijks ruimte voor beschouwing (meditatie, yoga, mindfulness, dagboek, visualisatie etc)

 

lente detox kuur Lente Detox pakket  een detox kuur verkrijgbaar mét en zónder klysma-set