TESTEN

Heb je klachten? Meten = weten = testen.

Er zijn diverse testen beschikbaar om achter de oorzaak te komen van klachten zoals buikklachten, opgeblazen buik, buikpijn, spastische darm, PDS, gasvorming, vermoeidheid, stemmingsproblemen, candida infecties, vaginale problematiek, ontstekingen, intoleranties en andere voedsel overgevoeligheid, schildklier.

We hebben het dan over testen voor urine, bloed, ontlasting, vaginale flora.

In de submenu’s kom je diverse testen tegen, met uitleg.

De testuitslagen worden je per mail toegezonden. Zowel de officiële uitslag als een korte beschrijving van de eventueel gevonden afwijkingen.

Een therapieplan kan desgewenst worden opgesteld en besproken tijdens een consult testen | bodyandminddetoxdoor natuurgeneeskundige Monique Berends. (Dit kan telefonisch, in mijn praktijk of per skype). Meer informatie? : stuur een email met je vragen!

Testuitslagen… wat is normaal? “Goede” testuitslagen bevinden zich altijd binnen het referentie kader. “Foute” testuitslagen zitten erboven of eronder. Maar wie bepaald nu eigenlijk wat goed of fout is? Door praktijk ervaringen en onderzoek van grote bevolkingsgroepen zijn daar richtlijnen voor opgesteld door de reguliere geneeskundige wetenschap. De alternatieve geneeskunde zet soms vraagtekens bij referentiekaders. Zelfs de reguliere laboratoria hanteren onderling afwijkende referentiekaders voor hun uitslagen.. Verwarrend!  Daarbij komt ook nog eens voortschrijdend inzicht:  bijvoorbeeld voor het aanbevolen gehalte aan vitamine D. Werd een paar jaar geleden nog geroepen dat de ondergrens waarde van vitamine D van 30 een prima waarde was en veel hoger niet wenselijk en werd het zelfs als gevaarlijk bestempeld. Anno 2016 is die grens al naar 50 opgetrokken en staat er een aanbeveling bij voor een optimale waarde 70-85. De huidige aanbevelingen zijn een optimale waarde van 100-120 ! Het kan verkeren! Temeer als je je realiseert dat vitamine D tekorten in verband gebracht worden met problemen met het immuunsysteem zoals bij kanker en auto-immuunziekten..

Nog een voorbeeld: je hebt last van vermoeidheidsklachten en laat je B 12 controleren. De testuitslag valt netjes binnen het referentie kader. De testuitslag krijg je zelf meestal niet te zien, alleen het antwoord: alles is in orde, geen afwijkingen. Door kritisch te kijken naar ook laag- normale waarden kunnen gezondheidsproblemen vaak al in een vroeger stadium aangepakt worden.

 

Indien je niet zeker weet welke analyse het meest geschikt is, kun je een kort natuurgeneeskundig consult aanvragen om tot een juiste keuze te komen. Dit kan telefonisch, in mijn praktijk of per beeldbellen. Meer informatie? : stuur een email met je vragen!

*BodyAndMindDetox adviseert alle cliënten bij afwijkende bevindingen een arts te raadplegen.