IKMADA Vakantie – Body And Mind Detox en Retraite Wandelweek in Griekenland

20 mei tot en met 28 mei 2023 op het Griekse eiland Tinos

Thema: De Griekse Godin

Heerlijke boost week in Griekenland: ervaar tijdens de Body And Mind Detox en Retraite Wandelweek de kracht van goede voeding, fysieke beweging, ademhaling, contact met de natuur, geneeskrachtige planten en creativiteit. Vanuit stilte en dynamiek je opnieuw met jezelf verbinden en je ΙΚΜΑΔΑ ontwaken op een heerlijke vakantie.

Elke dag staat een godin uit de Griekse mythologie centraal om meer te ontdekken over je eigen drijfveren en valkuilen. Voel je je verwant met de koele stratege Athena of zou je iets kunnen opsteken van de wulpse Aphrodite? Iedereen heeft alles in zich, maar bij de een domineert een andere godin dan bij een ander. Ontdek de godin in jezelf! 

Waarom de naam: IKMADA vakantie? : Het Griekse woord Iκμάδα (spreek uit als: iekmáda) betekent: Groeikracht, bezieling, levenskracht, vitaliteit.

We werken tijdens de reis met eenvoudige technieken uit de natuurgeneeskunde, energy medicin & ademtherapie.

Met ruimte voor samen delen EN retraite tijd voor jezelf om te relaxen en op te laden tijdens deze 8 daagse detox vakantie.
Creatief bezig zijn in de natuur, met materialen uit de natuur, helpt je om je ik-kracht te stimuleren en in het moment te zijn. Zowel letterlijk als figuurlijk iets nieuws te creëren op jouw manier.

Data IKMADA

De wandelweek start op 20 mei 2023 middag en het einde is 28 mei 2023 in de ochtend. Advies reisroute: heenreis: directe vlucht Transavia 2o mei 05.50 van Amsterdam naar Mykonos, daar de boot naar Tinos (half uurtje). (momenteel 74 euro) Terugreis: op 28 mei met de middagboot van Tinos naar Rafina, bus transfer naar het vliegveld Athene en daar de directe avondvlucht van Transavia van Athene naar Amsterdam van 20.55  (momenteel 101  euro). Hulp nodig bij je reisplanning? Bel of stuur een email! Je kunt aan-reizen naar Tinos via Mykonos, Athene (haven Rafina) of Santorini, of zelf nog wat langer blijven. Info over de bootverbindingen van en naar Tinos vind je hier.

De detox wandelweek kan het gehele jaar op aanvraag voor 2-7 personen ook individueel georganiseerd worden voor 6-9 dagen. Je kunt er natuurlijk ook een vakantie aan vastknopen op het naastgelegen eiland Mykonos of Andros. Via Santorini reizen of met een stedentrip Athene combineren.

De ikmada-reis groep Griekse Godin bestaat uit minimaal 2 tot maximaal 4 deelnemers.

Dagplanning

• We beginnen de dag met een kort ochtendritueel
• Daarna ontbijten we samen
• Vervolgens maken we een dagtrip met wandeling van anderhalf en maximaal 5 uur EWT (effectieve wandeltijd) over oude paden naar prachtige plekken. Je krijgt een meeneem lunch (smoothie + salade). De wandelingen kunnen eventueel worden ingekort, extra vervoerskosten komen dan voor eigen rekening.
• 4 á 5 avonden eten we ‘s avonds samen (de andere avonden mag je zelf beslissen: uit eten gaan / zelf / samen koken)
• Op deze avonden is er aansluitend een kort avond programma
• De wandelingen voeren steeds naar een mooie plek, vaak een afgelegen strand, waar je je tijd zelf kunt besteden hoe je wilt.

Wandelen

De wandelingen zijn goed te doen, maar aangezien we elke dag wandelen, in het wel intensief: een goede conditie is daarom handig. Het zijn grotendeels goed begaanbare paden met wat stijgen en dalen en een enkele keer wat klauteren. Het versterken van je fysieke kracht en het in beweging zijn, werkt ook psychisch door: je voelt je grenzen, je lichaam. Je versterkt niet alleen je spieren, maar ook je wezen: de manier waarop je je in de wereld beweegt.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de BodyAndMindDetox wandelweek zijn zonder gluten, suiker, dierlijke eiwitten, zuivel en laag in zetmeel. Prebiotisch fruit ontbijt, smoothie en salade voor lunch en rauwkost, gekookte groente + soep voor diner. Deze voeding is licht maar zeer rijk aan nutriënten om je lichaam en ziel weer op te laden. Om de avond kun je zelf kiezen en gezellig uit eten gaan, dan wel zelf of samen iets klaar te maken óf een maaltijd over te slaan.

Accommodatie

Iedere deelnemer heeft een eigen basic 1-kamer-appartement in Tinos-Town met keukentje, koelkast, douche en toilet. De locatie is sfeervol en Grieks authentiek: πράσινο όνειρο: De Groene Droom: omringt door cederbomen in een oase van groen op 200 meter van de zee.

Klimaat

Tinos is een eiland van de groep Cycladen en is een onbedorven en rustig eiland. In mei is de gemiddelde temperatuur overdag 24 graden.  Met soms een uitschieter naar nog warmer. Echter het kan ook wat koeler zijn & er kan ook incidenteel wat regen vallen. Het zeewater is vaak al aangenaam van temperatuur.  BodyAndMindDetox week

Prijs

• € 725,- ( voor samen-boek-korting, of samen op 1 kamer, dan wel een eenvoudiger kamer zie in shop)
• Een gedeelte van de kosten kan voor vergoeding in aanmerking komen!

Link naar filmpje over Tinos

https://www.youtube.com/watch?v=GwGbl25wGWo

Meer informatie en naar de shop: 

   IKMADA – BodyAndMindDetox Wandelweek in Griekenland

 

 

 

 

 

 

 

Inclusief:
• Accommodatie: 8 nachten
• Museum bezoek in Pyrgos
• Vervoer op het eiland (behalve bij inkorten wandelingen)
• Ontbijt en lunch op alle dagen
• 4-5 x Diner verzorgt  (dit biedt de gelegenheid zelf 3-4 x uit eten te gaan en de Griekse keuken te genieten, dan wel zelf / samen iets te koken)

Exclusief:
• Vliegreis en aanreisroute (bus/boot);
• Zelf om de dag savonds uit eten, dan wel zelf wat bereiden in het appartement of een dagje intermitterend (half) vasten;
• Annulerings- en reisverzekering. We adviseren je dus om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten & een flex ticket te nemen.

 

Ervaringen:

“Wat een onwijze energie-boost was deze week! Door de heerlijke gerechten, ongerepte, beeldschone natuur-wandelingen en fijne, persoonlijke begeleiding door Monique kwam ik letterlijk als herboren terug. Absoluut een aanrader wie zichzelf een week rust, inspiratie en oplading gunt.”

“Ik heb een heerlijke week gehad op het mooie Griekse eiland Tinos! De reis erheen is al een belevenis: ik vloog naar Athene en reed met de bus naar Rafina. Ik kon daar een paar heerlijke zonnige uren op het strand doorbrengen, een hapje eten in een van de vele restaurantjes en met een boot kwam ik tenslotte ’s avonds via Andros aan op Tinos. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden om er te komen.
Monique wachtte mij daar op en met een kwartiertje lopen kwamen we op de camping.
Prima kamers, voorzien van alles wat je maar nodig hebt, gelegen in een prachtige tuin op een rustige locatie aan de rand van Tinos stad. En een supermarkt om de hoek.
Het eiland is prachtig, echt de moeite waard! In mei staat er van alles in bloei, oleanders, bougainville, klaprozen. Overal leuke dorpjes en prachtige uitzichten tijdens de wandelingen. Veel leuke duivenhuisjes gezien. Goed schoeisel en een goede conditie zijn wel noodzakelijk. De temperatuur was heel aangenaam , niet te warm. En overal lieve mensen die gelukkig ook Engels spreken.
Heerlijk eten klaar gemaakt door Monique. Ook in de vele restaurantjes is het genieten! En tijd genoeg om te relaxen tussendoor, een boek te lezen, te zwemmen en/of te snorkelen. Er zijn mooie stranden om heerlijk van de zon te genieten. En ook de cultuurliefhebber kan er genoeg beleven. Zo is er een interessant museum over het marmer wat overal op het eiland te vinden is en zijn er vele kerkjes te bezichtigen.
Kortom een aanrader!”

“Heb het al een aantal keren verteld op m’n werk en een collega zei:

Als je erover verteld dan lijkt het of je naar een feestje bent geweest,
Zo stralend vertel je erover!
Maar zo voelt het ook voor me!
Het voelt zo als een kado wat eigenlijk iedereen zich zelf zou moeten geven,
1x per jaar een soort voorjaarsschoonmaak…
En dat vertel ik ook door!”

“Ik heb veel los kunnen laten, rust kunnen vinden. Ervaren dat ik prachtig ben precies zoals ik ben, durven vertrouwen in mijzelf. Mijn kracht en eigenheid ontdekken,  mezelf niet klein te maken door mij voor alles te verontschuldigen of schuldig te voelen.”