De beste voornemens voor het nieuwe jaar, NU AL?

“Het beste moment om een boom te planten is 10 jaar geleden. Het op één na beste moment is nu” (Confucius). Zo is dat eigenlijk ook met je voornemens. Stel je voor dat je daar tien jaar geleden al mee was begonnen. Dat zou toch gaaf zijn?! En het beste moment is ook niet te wachten tot de jaarwisseling. Hoewel dat wel een natuurlijk moment is om te reflecteren en vooruit te kijken.
Misschien gaan de meest belangrijke voornemens niet eens over HEBBEN, maar over ZIJN. Alleen als we iets in dat ZIJN willen veranderen, dan kan het zomaar zware kost worden. Ga je zelf maar eens veranderen. Dat betekent vaak ander gedrag en een andere mindset. En vooral trainen en nog eens trainen.Training VeranderKracht

Misschien voel je hem al aankomen, maar laat ik daar nu een bijzondere training voor hebben: VeranderKracht. Een training van 2 dagen met daartussen een 5-tal weken met oefeningen, om nieuw gedrag en een nieuwe mindset te trainen. De eerste dag is 20 november. Dus dat geeft je al 41 dagen voorsprong op het nieuwe jaar. Bovendien hoef je het traject niet in je eentje te doen. Samen met andere deelnemers gaan we met vallen en opstaan naar de terugkomdag op 8 januari 2022. Daar delen we onze successen en ‘leermomenten’ en stellen we ons vizier bij, zodat we ons doel steeds beter in zicht krijgen.

Kun je niet wachten met reflecteren, tot de 20e november? Start dan alvast met de volgende vragen:

1. Waar ben ik trots op en waarom?
2. Waar ben ik dankbaar voor?
3. Welke tegenslagen heb ik gehad en wat heb ik hiervan geleerd?
4. Waar wil ik afscheid van nemen?
5. Wat is de meest waardevolle les die ik dit jaar hebt geleerd?
6. Wat was mijn beste beslissing die ik het afgelopen jaar heb genomen?
7. Van welke drie dingen heb ik het meeste energie gekregen?
8. Welke drie dingen hebben mij het meeste energie gekost?
9. Wat heeft mij ervan weerhouden om mijn doelen te bereiken?
10. Welke goede gewoontes heb ik dit jaar geleerd?
11. Heb ik genoeg tijd voor mezelf genomen?
12. Op welk moment moest ik echt weerstand overwinnen?
13. In welke drie woorden kan ik dit jaar samenvatten?
14. Waar ga ik meer ‘ja’ tegen zeggen?
15. Waar ga ik meer ‘nee’ tegen zeggen?

Geboeid geraakt door het bovenstaande? Wil je er meer van weten? Schrijf je in voor de training VeranderKracht. En wil je veranderen, of moet je veranderen? Met deze 30-daagse training VeranderKracht geef je jezelf een boost in de goede richting. En je leert meteen een aantal principes van het aikido in je leven te integreren.

Trainingsdata 20 november en terugkomdag 8 januari 2022.

Meer info, klik op VeranderKracht of bel Peter op 06 – 19596910

Recent Posts