Ikmada Wandel - detox week in Griekenland

  • REIS 1 is van 30 september tot en met 8 oktober
  • REIS 2 is van 10 oktober tot en met 18 oktober

De reis kan zowel met open inschrijving geboekt worden als voor een eigen vaste groep vrienden of familie met max 4 personen 

Heerlijke boost week in Griekenland: ervaar tijdens de Body And Mind Detox en Retraite Wandelweek de kracht van goede voeding, fysieke beweging, ademhaling, contact met de natuur, geneeskrachtige planten en creativiteit. Vanuit stilte en dynamiek je opnieuw met jezelf verbinden en je ΙΚΜΑΔΑ ontwaken op een heerlijke vakantie.

Waarom de naam: IKMADA vakantie? : Het Griekse woord Iκμάδα (spreek uit als: iekmáda) betekent: Groeikracht, bezieling, levenskracht, vitaliteit.

We werken tijdens de reis met eenvoudige technieken uit de natuurgeneeskunde, massage therapie, energy medicin & ademtherapie. Er is volop persoonlijke aandacht door de kleinschaligheid (minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers)

Dagplanning
• We beginnen de dag met een kort ochtendritueel met oefeningen. 
• Daarna ontbijten we samen
• Vervolgens maken we een dagtrip met wandeling van anderhalf en maximaal 4,5 uur EWT (effectieve wandeltijd) over oude paden naar prachtige plekken. De wandelingen kunnen eventueel worden ingekort, extra vervoerskosten komen dan voor eigen rekening.
• 5 avonden eten we ‘s avonds samen (de andere avonden mag je zelf beslissen: uit eten gaan / zelf / samen koken)
• Op deze avonden is er aansluitend een kort avond programma
• De wandelingen voeren steeds naar een mooie plek, vaak een afgelegen strand, waar je wat tijd zelf kunt besteden hoe je wilt.


Detox en Retraite Wandelweek in Griekenland met de kracht van goede voeding, fysieke beweging, ademhaling, contact met de natuur, geneeskrachtige planten en creativiteit. Vanuit stilte en dynamiek je opnieuw met jezelf verbinden en je ΙΚΜΑΔΑ ontwaken op een heerlijke vakantie.  Data: 30 september tot en met 8 oktober 2024. Deze week is bij beschikbaarheid ook op voorhand te boeken voor een eigen vaste groep

Detox en Retraite Wandelweek in Griekenland met de kracht van goede voeding, fysieke beweging, ademhaling, contact met de natuur, geneeskrachtige planten en creativiteit. Vanuit stilte en dynamiek je opnieuw met jezelf verbinden en je ΙΚΜΑΔΑ ontwaken op een heerlijke vakantie.  Data 10 oktober tot en met 18 oktober 2024.
Deze week is bij beschikbaarheid ook op voorhand te boeken voor een eigen vaste groep. Er is zowel ruimte voor samen delen EN retraite tijd voor jezelf om te relaxen en op te laden tijdens deze 8 daagse detox vakantie.
Creatief bezig zijn in de natuur, met materialen uit de natuur, helpt je om je ik-kracht te stimuleren en in het moment te zijn. Zowel letterlijk als figuurlijk iets nieuws te creëren op jouw manier.

Thema:
Elke dag staat een orgaan centraal. We hebben het over de verbinding van emoties en organen. Je leert oefeningen om je organen te versterken en er is ook ruimte voor lichaamswerk. 

Data
De wandelweek voor open inschrijving start op 20 mei 2024 in de middag en het einde is 28 mei in de ochtend.

De wandel detox week met een eigen groep (vrienden / familie) van max 4 personen is mogelijk van 3 juni 204 in de middag tot en met 11 juni 2024 in de ochtend. 

Advies reisroute kan per email worden opgevraagd
Aanbevolen is de directe vroege ochtend vlucht met Transavia van Amsterdam naar Mykonos. Van Mykonos gaat smiddags een boot naar Tinos (dat is 30 minuten overtocht).  De terugreis is vaak het gemakkelijkste via Athene. Er is met Transavia een avond vlucht van Athene naar Amsterdam. je neemt dan de middag boot van Tinos naar Rafina (Athene), deze overtocht is 3,5 uur. Informatie over boottijden vind je hier. Je kunt er natuurlijk ook een vakantie aan vastknopen op het naastgelegen eiland Mykonos of Andros. Ook kun je via Santorini reizen of het met een stedentrip Athene combineren. heb je vragen over de reis, dan kun je altijd even contact opnemen.

Wandelen
De wandelingen zijn goed te doen, maar aangezien we elke dag wandelen, in het wel intensief: een goede conditie is daarom handig. Het zijn grotendeels goed begaanbare paden met wat stijgen en dalen en een enkele keer wat klauteren. Het versterken van je fysieke kracht en het in beweging zijn, werkt ook psychisch door: je voelt je grenzen, je lichaam. Je versterkt niet alleen je spieren, maar ook je wezen: de manier waarop je je in de wereld beweegt.

Maaltijden
Voor de detox maaltijden tijdens de BodyAndMindDetox wandelweek kun je je ter plaatse aanmelden á 100,-.  Deze zijn zoveel mogelijk biologisch, zonder gluten, suiker, dierlijke eiwitten, zuivel en laag in zetmeel. De maaltijden tijdens de detox week bevatten: Een prebiotisch fruit ontbijt, een groene smoothie en salade voor lunch. En rauwkost, gekookte groente + soep voor diner. Deze voeding is licht maar zeer rijk aan nutriënten om je lichaam en ziel weer op te laden. Om de avond kun je zelf kiezen en gezellig uit eten gaan, dan wel zelf of samen iets klaar te maken óf een maaltijd over te slaan.

Accommodatie
Iedere deelnemer ontvangt na aanmelding de gegevens van de locatie & maakt zelf de reservering voor de kamer naar keuze. Adres: Λουίζας, Sochou 5, Tinos 842 00 Prasino Oniro.   Deze locatie is sfeervol en Grieks authentiek: omringt door cederbomen in een oase van groen op 200 meter van de zee. Telefonisch contact via nummer +30 2283 022344 eigenaar Petros. De kamerprijs varieert van 35-50 euro per nacht. Hieronder zie je de kamers van 35 euro per nacht. Heb je vragen over het boeken van de accomodatie, neme gerust contact met me op. 
 

Klimaat
Tinos is een eiland van de groep Cycladen en is een onbedorven en rustig eiland. In mei en juni is de gemiddelde temperatuur overdag 20-24 graden. Met soms een uitschieter naar nog warmer. Echter het kan ook flink waaien, wat koeler zijn & er kan ook incidenteel wat regen vallen. 

Prijs
• € 425,- 
• Een gedeelte van de kosten kan voor vergoeding in aanmerking komen!

De prijs is exclusief:

  • Vliegreis heen aanbevolen: Amsterdam - Mykonos en terug via Athene - Amsterdam (zelf boeken bij bijvoorbeeld transavia meestal rond de 175 euro)
  • Aanreisroute (bus/boot); (de boot van Mykonos naar Tinos op de heenweg kost ongeveeer 10 euro en van Tinos naar Athene op de terugweg is 35 euro) 
  • Accomodatie zelf reserveren: De kamerprijs varieert van 35-50 euro per nacht
  • Museum bezoek in Pyrgos is ongeveer 4 euro
  • Maaltijden (zie info hierboven: de kosten hiervoor bedragen 100 euro en kunnen ter plaatse voldaan worden  ) 
  • Vervoer tijdens de wandel week: de kosten hiervoor bedragen 75 á 100 euro en kunnen ter plaatse voldaan worden.
  • Annulerings- en reisverzekering. We adviseren je dus om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten
  • Het is de eigen verantwoordelijkheid op tijd aanwezig te zijn, daarom kan het verstandig zijn een verplaatsbaar flex ticket te nemen.

Ook op aanvraag
De detox wandelweek kan het gehele jaar op aanvraag voor 2-7 personen ook individueel georganiseerd worden voor 6-9 dagen.

Foto album

Ervaringen

“Wat een onwijze energie-boost was deze week! Door de heerlijke gerechten, ongerepte, beeldschone natuur-wandelingen en fijne, persoonlijke begeleiding door Monique kwam ik letterlijk als herboren terug. Absoluut een aanrader wie zichzelf een week rust, inspiratie en oplading gunt.”

“Ik heb een heerlijke week gehad op het mooie Griekse eiland Tinos! De reis erheen is al een belevenis: ik vloog naar Athene en reed met de bus naar Rafina. Ik kon daar een paar heerlijke zonnige uren op het strand doorbrengen, een hapje eten in een van de vele restaurantjes en met een boot kwam ik tenslotte ’s avonds via Andros aan op Tinos. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden om er te komen.
Monique wachtte mij daar op en met een kwartiertje lopen kwamen we op de camping.
Prima kamers, voorzien van alles wat je maar nodig hebt, gelegen in een prachtige tuin op een rustige locatie aan de rand van Tinos stad. En een supermarkt om de hoek.
Het eiland is prachtig, echt de moeite waard! In mei staat er van alles in bloei, oleanders, bougainville, klaprozen. Overal leuke dorpjes en prachtige uitzichten tijdens de wandelingen. Veel leuke duivenhuisjes gezien. Goed schoeisel en een goede conditie zijn wel noodzakelijk. De temperatuur was heel aangenaam , niet te warm. En overal lieve mensen die gelukkig ook Engels spreken.
Heerlijk eten klaar gemaakt door Monique. Ook in de vele restaurantjes is het genieten! En tijd genoeg om te relaxen tussendoor, een boek te lezen, te zwemmen en/of te snorkelen. Er zijn mooie stranden om heerlijk van de zon te genieten. En ook de cultuurliefhebber kan er genoeg beleven. Zo is er een interessant museum over het marmer wat overal op het eiland te vinden is en zijn er vele kerkjes te bezichtigen.
Kortom een aanrader!”


“Heb het al een aantal keren verteld op m’n werk en een collega zei: "Als je erover vertelt dan lijkt het of je naar een feestje bent geweest. Zo stralend vertel je erover! Maar zo voelt het ook voor me! Het voelt zo als een kado wat eigenlijk iedereen zich zelf zou moeten geven, 1x per jaar een soort voorjaarsschoonmaak… En dat vertel ik ook door!”


“Ik heb veel los kunnen laten, rust kunnen vinden. Ervaren dat ik prachtig ben precies zoals ik ben, durven vertrouwen in mijzelf. Mijn kracht en eigenheid ontdekken, mezelf niet klein te maken door mij voor alles te verontschuldigen of schuldig te voelen.”