Zeewier

Is zeewier een plant, een alg of een groente? Zeewieren zijn eigenlijk geen planten maar algen. Je kunt het een zeegroente noemen. Zeewieren bestaan al meer dan 500 miljoen jaar. Er zijn zo’n 10.000 soorten waarvan we er zeker 200 eten en er 20 wat bekender zijn. Vroeger werd in bijvoorbeeld Ierland ook al zeewier gegeten: een rijke bron van nutriënten! 

 

 

Zeewier en Himanthalia

Nu ontdekken steeds meer mensen het wier weer als voedsel. We kennen het als Himanthalia Elongata, sea-thong, riemwier of sea spaghetti. Het is een soort dat alleen voorkomt in Portugal, Spanje, Ierland, Bretagne, Engeland en Noorwegen. Het groeit op rotsen en wordt tussen april en juli wel 2,5 meter lang. In Nederland spoelt het regelmatig aan op de stranden. Je kunt er makkelijk en heerlijk mee koken: als hoofdgerecht met een heerlijke saus, of als bijgerecht.
Wanneer je zeewier en water samenvoegt, creëer je een natuurlijke en uitgebalanceerde combinatie waarin mineralen, vitaminen en sporenelementen die het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid, makkelijk worden vastgehouden.

Zeewier dat er uit ziet als tagliatelle en een belangrijk voedingsbestanddeel van de maaltijd is: Seamore pasta tagliatelle is een voedingsrevolutie. Het product is neutraal van smaak, koolhydraatarm en zit vol met vitamines, mineralen, antioxidanten, jodium en Omega3.