• Gratis verzendkosten in Nederland boven de € 82,50 / You can recieve your order in all European countries + AU + SR

Eiwitten

Over de opname van eiwitten en hun biologische beschikbaarheid in je lichaam is nog veel onbekend. Testmethodes over de benutbaarheid van eiwitten in je lichaam zijn gedateerd, en broodnodig aan herziening toe. De heersende mening is vaak nog dat vlees en vis de beste vormen van eiwitinname zijn.


Hennep proteïne

€ 6,95

Hennep proteïne

€ 6,95

Biologisch hennep proteïne is plantaardig en een goede vervanger van (dierlijke)eiwitbronnen zoals Wei en Soja proteïnen. Het heeft een hoog eiwitgehalte ( 57 gr per 100 gram poeder) en is daardoor zeer geschikt voor veganisten, vegetariërs, sporters, mensen met een actieve levensstijl en ook voor diegenen die minder dierlijke eiwitten en meer plantaardige eiwitten willen gebruiken. Inhoud 200 g

De smaak van dit poeder is zo neutraal, dat je het zelfs door je ontbijt kunt roeren om toch alle goede stoffen van bottenbouillon binnen te krijgen. Vegetariërs & veganisten proberen aan hun eiwit inname te komen door het eten van onder andere noten, bonen en combinaties van peulvruchten en granen. Ook kiemen en algen – zoals spirulina- bevatten eiwitten.
Wist je dat zelfs groenten eiwitten bevatten? Je moet er alleen voor dat doeleinde wel heel veel van eten .. Is dat een probleem: helemaal niet!
Als je alle dieetadviezen over gezonde voeding naast elkaar legt, raak je helemaal in de war. Toch is er wel een gemeenschappelijke noemer te ontdekken: namelijk groente = gezond. De ene stroming wil dan weer dat je dat rauw eet (raw food). De andere stroming wil dat je het verwarmt (ayurveda) of kookt en alle variaties daarop.

The China Study

In ‘The China Study’ presenteerde Dr Campbell de resultaten van een 45 jaar durende studie en een 20-jarige partnerschap van Cornell University, Oxford University en de Chinese Academy of Preventive Medicine. En wat schokkend over de conclusies van zijn onderzoek is, is dat koem elk eigenlijk de groei van kankercellen bij ratten en mensen stimuleert. Uit ‘The China Study’ blijkt ondubbelzinnig dat al het vlees verdacht is: “nutriënten uit dierlijke voedingsmiddelen de ontwikkeling van tumoren verhoogden “, terwijl “voedingsstoffen uit plantaardig voedsel de ontwikkeling van tumoren verminderden.”
Wist je dat er ook raw food bodybuilders zijn? Raw footers zijn mensen die alleen rauw plantaardig voedsel eten. Meer lezen? Raw Power! The Power of Raw Foods, Superfoods, and Building Strength and Muscle Naturally.

Je stukje vlees vervangen door een stuk kaas is een super gedateerde vegetarische conclusie. Kaas bevat koemelk, veel verzadigd vet. Soja producten of wei eiwit gemaakt van weer koemelk heeft niet onze voorkeur. Soja is een zwaar verteerbaar eiwit, nog los van het feit dat de meeste soja GMO: genetisch gemanipuleerd is: not on my plate!
Er zijn diverse plantaardige eiwitpoeders verkrijgbaar die je NAAST een gezonde voeding met veel groene bladgroente, groente, kiemen, algen en matig noten, bonen en granen kunt gebruiken. Je kunt het gemakkelijk door je smoothie mengen.

TIP: maak je eigen mix!

HENNEP PROTEINE bevat per 100 gram: 57 gram eiwit
ERWTEN PROTEINE bevat per 100 gram: 77 gram eiwit Nb dit kán winderigheid geven
RIJST PROTEINE bevat per 100 gram: 79 gram eiwit
ALGEN PROTEINE bevat per 100 gram: 62 gram eiwit
ZONNEBLOEM PROTEINE bevat per 100 gram: 15 gram eiwit