Siga slijmvlies immuniteit

Secretoir IgA (sIgA)
Immunoglobulinen spelen een belangrijke rol in de verdediging van het lichaam. Secretoir IgA (sIgA) verdedigt de slijmvliezen en stimuleert de groei en hechting van gunstige bacteriën.


Voorbeeld

Kamerplant voor binnen

€ 24,95
Voorbeeld

Kamerplant voor binnen

€ 24,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.


Het juiste gehalte van sIgA duidt op een goede weerstand. Bij contact met bacteriële stoffen wordt het immuunsysteem aangezet tot vorming van extra sIgA.
Te hoge waarden duiden vaak op een infectie.
Bij lage sIgA-waarden is er een verlaagde weerstand, mensen zijn snel ziek, kwakkelen er lang mee OF zijn nooit ziek: simpelweg omdat het slijmvlies immuunsysteem de kracht niet heeft om eens met de vuist op tafel te slaan en HO! te zeggen.
Lage waarden geven dus aan, dat je je slijmvlies immuniteit beter op orde moet zien te krijgen (omdat je dan heel gevoelig bent voor een bacteriële of virale infectie). Je bent dan vaker verkouden of hebt vaker ontstekingen van het slijmvlies, de neus en keel, darm of de blaas. Er zijn bepaalde kruiden die helpen om je SigA productie weer te verbeteren.
In Nederland heeft 1 op de 20 tot 50 mensen met darmklachten lage sIgA-waarden. Dat kan aangeboren zijn, door stress veroorzaakt worden of duiden op een glutenintolerantie
Je kunt het in ontlasting laten meten middels een eenvoudige test die je thuis kunt afnemen.