Koffieklysma

Een koffie klysma kun je gewoon zelf thuis doen. Meteen na het koffieklysma treedt er een grote ontlasting voor de lever en het bloedvatstelsel op. Het is een van de snelste manieren om je lichaam en lever van afvalstoffen te ontdoen. Het geeft ook een betere galstroom & kan hoofdpijn en migraine sterk verlichten / couperen. De koffie die voor het klysma gebruikt wordt, wordt op een specifieke manier klaargemaakt. Onder de producten lees je daar alles over. Zo is er "gewone" koffie, en groene ongebrande koffie, met elk hun eigen recept. Voor je aan koffie klysma's begint, is het eerst handig, meer te lezen over klysma gebruik.  


per 2 voordeliger!

Biologische Groene Ongebrande Gemalen Koffie

€ 11,75
per 2 voordeliger!

Biologische Groene Ongebrande Gemalen Koffie

€ 11,75

Groene koffie is gemaakt van ongebrande onbespoten arabica koffiebonen uit Peru. Ongebrande koffie wordt veel toegepast voor het bereiden van een koffie-klysma, maar wordt ook gezien als een gezonde drank. Groene koffie is rijk aan chlorogeen- en cafeïne zuur: twee krachtige antioxidanten. 250 gram

Biologische hele koffiebonen uit Peru, Sumatra en Bolivia, zorgvuldig gemengd en gebrand. Ingredienten: 80% arabica, 20% robusta bonen. Inhoud 1000 gram. De koffiebonnen kunnen gemalen worden met de koffiemolen van DeLonghi 

per 2 goedkoper

Originele PIC Klysmaset

€ 15,25
per 2 goedkoper

Originele PIC Klysmaset

€ 15,25

Een klysma is bedoeld om zelf (thuis) een darmspoeling te doen. Ook om makkelijk mee te nemen op reis. De set is geschikt voor veelvuldig gebruik. aanbevolen op dag 6 van de leverzuivering en ná de flush-nacht op dag 7 / 8 of 9

Handige absorberende onderleggers voor gebruik bij de klysma sessie. 

Helpt de darmflora te versterken. Ook aanbevolen ná elke leverzuivering (Andreas Moritz) & na klysma gebruik of darmreiniging.

Setvoordeel!

Hurkie

€ 17,95
Setvoordeel!

Hurkie

€ 17,95

De zithouding op onze moderne toiletten is 90°. Hierdoor blijft de spier die het rectum geknikt houdt, aangespannen staan. Dat is niet bevorderlijk voor een goede stoelgang. Met de Hurkie is dit verleden tijd. Door de 35° hoek zal de spier van het rectum meer ontspannen staan. Het helpt een goede stoelgang.


Waarom een koffieklysma?

Meteen na het koffieklysma treedt er een grote ontlasting voor de lever en het bloedvatstelsel op. Het is een van de snelste manieren om je lichaam en lever van afvalstoffen te ontdoen. De koffie die voor het klysma gebruikt wordt, wordt op een specifieke manier klaargemaakt. Zie onderaan het recept. Door de manier van bereiden blijven precies die stoffen hoog aanwezig die voor het gewenste effect zorgen.

Het palmitinezuur in koffie stimuleert het enzym gluthation s transferase tot een toename van 600%-700% van deze activiteit! Dit enzym kan vrije radicalen conjugeren: Dat betekent dat het kanker verwekkende stoffen ontgift en vrije radicalen vangt die anders celschade zouden veroorzaken- zodat de galblaas deze kan uitscheiden.

Koffie bevat diverse andere bestanddelen die voor het positieve effect zorgen van een koffieklysma. De overgebleven cafeïne heeft een pijnstillende, opwekkende en krampwerende werking. Theobromine en theophylline verwijden de lever en galkanalen en verhogen de galstroom.
Er zijn weinig mensen die de koffie klysma’s niet verdragen. Koffieallergie is zeer zeldzaam. Overleg als er zich problemen voordoen.
Koffie klysma’s kunnen volgens klassiek Gerson recept met gebrande koffie worden gedaan, maar ook met ongebrande – groene- koffie.

Koffie opname in de lever

Elke 3 minuten passeert al het bloed van het menselijk lichaam de lever. Een koffie klysma, noem je een retentie klysma: het is dus de bedoeling, dat je de koffie een bepaalde tijd in de darm houdt. Tijdens het inhouden van het koffieklysma gedurende liefst 12-15 minuten, is het dus mogelijk om al het bloed 4 tot 5 keer te zuiveren. Langer inhouden is niet aan te raden. gevoelige mensen houden de koffie klysma 3 minuten in. 

Bij de meeste aandoeningen is de lever aan deblokkering, reparatie en ontlasting toe. Het regelmatig toepassen van een koffieklysma is daar een grote hulp bij.

Let ook op je voeding! Voeding waar de lever van verzwakt is: (veel) koffie, suiker, alcohol, chocolade, chemische toevoegingen en fastfood vetten. 

Wat voor koffie heb ik nodig?

Gebruik biologische koffie. Wij hebben in de webshop de gebrande hele bonen én groene gemalen ongebrande koffie
Gebruik dus zeker géén namaakkoffie, geen kruidenkoffie, geen cichorei, maar koffie waar de cafeïne nog inzit.

Recept koffie klysma 

 • Breng een halve liter water aan de kook
 • Doe 22 gram = 3 grote eetlepels medium grind gemalen gebrande zwarte koffie erin OF 8 gram groene gemalen koffie
 • Laat 3 minuten koken zonder deksel
 • Laat dit daarna 15-20 minuten MET deksel erop trekken op een lage vlam met een warmhoudplaatje eronder
 • Filter het door een oude schone theedoek in een zeef (gaat het snelste)
 • Vul het vlak voor gebruik aan met (zuiver) water tot 950 ml totaal, zodat de temperatuur precies op lichaamstemperatuur komt (Tip: gebruik een wijnthermometer)
 • De lauwe koffieoplossing (37 graden) is nu klaar voor gebruik
 • De vloeistof kan 48 uur in de koelkast bewaard worden.

Hoe doe je een koffie klysma?

Lees wellicht eerst de veelgestelde vragen over klysma gebruik, als je nog niet bekend bent met het doen van klysma's. Je vindt deze info op de pagina darmreiniging.

 • Controleer of de koffie op lichaamstemperatuur is. 
 • Giet dan de koffie in de klysma zak (zorg ervoor dat het kraantje dicht is!)
 • Zet er een bakje (of lege jampot) onder en open het kraantje: de slang zal zich nu vullen met koffiewater en de lucht kan eruit: de koffie die nu in het bakje gelopen is, je eenvoudig weer boven in de klysma zak terug te gieten. Een andere methode om de lucht uit de slang te krijgen is, om in de slang te knijpen, zodat de lucht via de zak eruit kan. 
 • Ga op je (linker)zij liggen met de knieën opgetrokken, dit is een gemakkelijke houding om de canule in te brengen. De canule moet ingevet worden. Gebruik daarvoor een natuurlijk product zoals goudsbloemzalf, kokosvet of olijfolie. 
 • Houd het uiteinde van de canule tegen de anus en wacht tot de anus zich ontspant alvorens de canule in te brengen.
 • Je doet het kraantje open en laat de vloeistof rustig inlopen. Doel is een liter koffie liefst 12-15 minuten in te houden zodat er diverse cycli langs de lever van het bloed gemaakt worden. Echter: gevoelige mensen kunnen prima starten met een 3 minuten koffie retentie klysma. Ook kun je ervoor kiezen, om eerst eens 500 ml koffie retentie klysma te doen. 
 • Rustige, diepe buikademhaling bevordert de inloop en de opname van het klysma.
 • Bij drang de klysma onderbreken en het op het toilet de koffie en darminhoud laten weglopen. Is het lastig een liter koffie in te houden, start dan met 500 ml of nog minder: na verloop van tijd zal het gemakkelijker gaan!
 • Blijft het lastig, dan kun je een deel van het water door kamille thee vervangen.
 • Neem het klysma liefst ‘s morgens na de stoelgang , omdat ‘s avonds de klysma opwekkend kan werken. Zorg dat niemand kan storen.

Eventueel kan vóór en ná de koffieklysma een kleine waterklysma van bijvoorbeeld 400 ml genomen worden, met name als er sprake is van verstopping.

Combineer koffie klysma altijd met inname van veel "groen": 

Omdat je de lever in deze extra ontgifting graag ook extra gereedschap wilt geven, is het aan te raden ruim meer "groen" binnen te krijgen.

Officieel geldt de regel dat per 950 ml koffieklysma er 3 x 250 ml vers geperste (groene) sappen genomen worden: je mag deze verdelen over de dag / week. Neem je dus 1x per week een koffieklysma, dan neem je liefst ook elke week totaal 3 vers geperste sappen. Neem je elke dag een koffie klysma, dan neem je elke dag ook 3 vers geperste sappen. Dit is dus nodig om het lichaam ruim te voorzien van gereedschap om het gehele ontgiftingsproces goed te begeleiden en mogelijk te maken.

Wat zijn groene sappen en zijn er alternatieven? 

Een groene sap pers je liefst zelf met een slowjuicer. Daarin doe je vooral veel groene bladgroente. Voor de smaak voeg je nog appel of wortel toe + een stuk citroen en een stuk gemberwortel. 

Wat doe je in je slowjuicer voor je groene sap ?:

 • Groene bladgroente =alle sla, spinazie, paksoiblad, peterselie, basilicum, bleekselderij-blad, andijvie, raapstelen, tarwegras etc
 • Ook alle voorjaarskruiden zoals: brandnetel toppen, paardenbloemblad, weegbreeblad, braambladd etc,
 • En andere groente zoals: komkommer, rode kool, groene paprika, bleekselderij, enzovoort.
 • Eventueel mag een groene smoothie uit de blender ook als groene sap geteld worden.

Heb je géén slowjuicer of blender, kies dan:

 • een theelepel chlorella of spirulina of mixed greens in water of 
 • spirulina / chlorella / tarwegras / greens tabletten / capsules 
 • kant en klaar slowjuice sap uit de reform winkel
 • een groene smoothie met veel groene bladgroente (dus bitter)

Wat is het bijzondere aan groene ongebrande koffie? 

Groene koffie is gemaakt van ongebrande onbespoten arabica koffiebonen uit Peru. Ongebrande koffie wordt veel toegepast voor het bereiden van een koffie-klysma, maar wordt ook gezien als een gezonde drank. Het is rijk aan chlorogeen- en cafeïne zuur: twee krachtige antioxidanten. Tevens bevat groene koffie sporenelementen zoals mangaan, ijzer, zink en koper. De bonen zijn ambachtelijk gedroogd op lage temperatuur zodat de inhoudsstoffen bewaard zijn gebleven.
Groene ongebrande koffie bevat een hoger gehalte aan cafeïne en een hoger gehalte aan palmitine zuur dan gebrande koffie. Het is dus soms even zoeken welke soort koffie (de gebrande of de groene) voor jou het beste effect heeft. De klassieke Gerson koffie klysma wordt gemaakt met gebrande koffie, medium grind.
Toch zweren veel mensen bij juist een groene koffie klysma. Ten eerste is het een minder bewerkt product. De positieve werking van de koffie klysma, is naar mijn idee, bij beide soorten gelijk. Het is vooral de dosering waar je individueel je maatwerk in moet zoeken. Meer lees je hier
Probiotica:
Om de kolonisatie van de goede darmflora te stimuleren kan de avond na de koffieklysma een dosering probiotica ingenomen worden. 

Probiotica ná de koffie klysma:

Om de kolonisatie van de goede darmflora te stimuleren kan de avond na de koffieklysma een dosering probiotica ingenomen worden.