Uitwendige toepassing

De onderstaande producten kun je uitwendig gebruiken. Elk heeft zijn eigen 'kwaliteiten'. Bij de producten staat hoe het gebruikt kan worden. En onderaan staat nog hoe je een koolblad uit je eigen tuin of koelkast kunt gebruiken.


Mosterd reguleert overvloedige stofwisselingsprocessen door een sterke plaatselijke doorbloeding van de huid in combinatie warmte-ontwikkeling. Een mosterdpakking kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld longontsteking (plaats op de bost of achterzijde lichaam), grieperigheid, leverstagnatie, spierpijnen, kramp-aandoeningen.

Bentonite bedekt de slijmvlieswand van het maag-darmkanaal met een dunne laag. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen zoals zware metalen, ammonium, histamine, medicijnenresten, schadelijke bacteriën, stofwisselingsproducten van schimmels, gisten en parasieten opgenomen en afgevoerd worden. Ook worden door de Bentonite-laag de zenuwuiteinden in de maag- en darmwand gekalmeerd. Het beschermt tegen inwerking van maagzuur. Bentonite is inwendig en uitwendig te gebruiken.

Castorolie trekt gifstoffen uit het lichaam en ontlast het orgaan waar je het plaatst. Verder werkt het pijnstillend. Het kan tevens voor haarverzorging worden gebruikt. 


Koolpakking voor de lever

Voor de lever

Neem 6-8 koolbladeren en snijd het hardste gedeelte van de nerf eruit. Rol er vervolgens even overheen met een deegroller of fles. Leg de balderen over de leverstreek. Zowel aan de voor als de achterzijde van het lichaam. Sla een wollen / zijden of fleece sjaal / deken om je heen en een kruik erop en blijf zo 30-60 minuten op (liefst de linkerzijde) liggen. Maak het jezelf comfortabel! Je kunt een kort dutje doe, mediteren of je veranderkracht lezen.

Maar ook voor

Kool trekt uit het lichaam wat er niet in hoort. Zo trekt hij vocht uit opgezette gewrichten, de warmte uit een ontsteking en ziektestoffen uit het bloed. Maar kool geeft ook levenskracht terug. Kool werkt door de huid heen op dieper gelegen organen als een soort trekpleister, die al het ongewenste naar de oppervlakte trekt. Daarnaast werkt kool ook nog desinfecterend.