Mind Detox

Minddetox?! Huh, bestaat dat ook?

Je vindt hier info over de volgende onderwerpen:Mind detox enzo... 

Ook met onze mind kunnen we dus detoxen. Je kunt het vergelijken met de software van een computer. Wat vroeger goed werkte op je computer als besturingsprogramma, bijvoorbeeld Windows 98, daar kun je nu weinig meer mee. Software van nu, kan er niet op draaien. Up-graden dus, naar de nieuwste versie. Anders kun je er niets mee. Daarnaast heb je anti-virussystemen nodig anders ligt je computer snel plat of wordt erg traag.
In principe is dat met onze mind, onze hersenen ook zo. Wat vroeger werkte in ons gedrag (ergens een heel groot drama van maken om daardoor je zin te krijgen of ergens onderuit te komen) werkt nu niet meer, of levert (veel) problemen in de relatie met anderen op. Of je vroeger maar stil en op de achtergrond te houden, zodat je niet opviel. En als je dat nog steeds doet, kom je waarschijnlijk niet goed genoeg voor jezelf op, of mis je een heleboel goede dingen uit het leven.

Onze overtuigingen zijn ons besturingsprogramma. Overtuigingen over hoe het hoort, hoe de dingen werken of juist niet, wat we wel kunnen en wat niet, waar we bang voor zijn en wat ons uitdaagt.

Of zoals een bekend gezegde is:

"Be careful what you think, for your thoughts become your words.
Be careful what you say, for your words become your actions.
Be careful what you do, for your actions become your habits.
Be careful what becomes habitual, for your habits become your destiny.”

“Wees voorzichtig wat je denkt, want je gedachten worden woorden
Wees voorzichtig wat je zegt, want je woorden worden acties.
Wees voorzichtig wat je doet, want je acties worden gewoonten.
Wees voorzichtig met wat een gewoonte wordt, want je gewoonten worden je toekomst”


Dus met minddetox bedoelen we: kijk of je overtuigingen nog kloppen, of je óverkomt zoals je dat wilt, of je je leven leidt zoals je dat ook écht wilt. En als dat niet zo is, valt er waarschijnlijk wat te detoxen.