Goede stoelgang

De zithouding op onze moderne toiletten is 90°. Dat leidt vaak tot klachten met de stoelgang: obstipatie, aambeien etc. Dat komt omdat in de 90 graden houding, de spier die het rectum geknikt houdt, aangespannen blijft staan. De ontlasting kan dan gewoon minder gemakkelijk passeren. Ons handige toilet krukje, de hurkie, is dé oplossing! Door de 35° hoek zal de spier van het rectum meer ontspannen staan. 

Met de Hurkie is dit dus verleden tijd, . Je zit daardoor namelijk in een comfortabele 35 graden houding.  

Gevolgen van een verkeerde toilet houding 

Op onze moderne toiletten zitten we dus in een onhandige houding. Het gevolg is een onvolledige eliminatie van ontlasting: dat geeft een grotere kans op verstopping, gasvorming, aambeien, spastische darm, poliepen, verstoring van de darmflora en andere darmaandoeningen. 


Setvoordeel!

Hurkie

€ 17,95
Setvoordeel!

Hurkie

€ 17,95

De zithouding op onze moderne toiletten is 90°. Hierdoor blijft de spier die het rectum geknikt houdt, aangespannen staan. Dat is niet bevorderlijk voor een goede stoelgang. Met de Hurkie is dit verleden tijd. Door de 35° hoek zal de spier van het rectum meer ontspannen staan. Het helpt een goede stoelgang.

Helpt de darmflora te versterken. Ook aanbevolen ná elke leverzuivering (Andreas Moritz) & na klysma gebruik of darmreiniging.


Tips bij darmproblemen

Kijk onze infomatieve korte video, met meer informatie over het poepkrukje: de Hurkie!

Factoren die een rol spelen bij een goede stoelgang

Natuurlijk zijn er vele factoren die een rol spelen bij een goede stoelgang.

  • Op de pagina VOEDING kun je allerhande tips vinden voor voeding voor een gezonde darmfunctie.
  • Op de pagina TESTS kun je meer info vinden over het controleren van je darmmilieu en je vertering.
  • Probiotica is aan te raden bij alle problemen met de stoelgang.
  • Op de pagina MIND DETOX vind je informatie voor meer balans en ontspanning.
  • Buikademhaling werkt masserend op de darm, het vergemakkelijkt de transit in de darm en zorgt door de ontspannen werking voor een betere stoelgang. Er bestaan ook specifieke oefeningen tegen obstipatie en opgeblazen buik: deze doe je het liefst meteen na het opstaan: stuur een email om hierover meer informatie te ontvangen.