Spijsvertering & Darmen

Wist je dat je je spijsvertering kunt ondersteunen met kruiden?  We hebben verschillende producten, van kruiden thee, tot tabletten of tincturen.  Zo kun je op een natuurlijke manier de vertering  verbeteren bij bijvoorbeeld gasvorming, opgeblazen buik, boeren, winderigheid, buikpijn – krampen, slechte vertering, obstipatie, diarree, plakkerige ontlasting, misselijkheid, leuky gut of gevoel van volle maag.


Deze biologische kruidentinctuur helpt op een natuurlijke manier de vertering en enzymafgifte te verbeteren en kan worden ingezet bij gasvorming, opgeblazen buik, boeren, winderigheid, buikpijn – krampen, slechte vertering, obstipatie, diarree, plakkerige ontlasting, misselijkheid – gevoel van volle maag.

Leaky Gut Tinctuur

€ 7,50

Leaky Gut Tinctuur

€ 7,50

De Leaky Gut Tinctuur bevat 50% Marsmallow en 50% Slippery Elm: dit zijn veel gebruikte kruiden om de darmwand te beschermen en bij een leaky gut.

Het biologische Leaky Gut Poeder bevat 50% Marsmallow en 50% Slippery Elm: dit zijn veel gebruikte kruiden bij een leaky gut of om de darmwand te beschermen of te herstellen.

Dit poeder kalmeert de darmen en bevordert de spijsvertering door de verwarmende, rustgevende & ontkrampende werking. Het helpt daarom bij onder andere darmkramp & nerveuze spijsverteringsklachten en spastische darm. 

Bentonite bedekt de slijmvlieswand van het maag-darmkanaal met een dunne laag. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen zoals zware metalen, ammonium, histamine, medicijnenresten, schadelijke bacteriën, stofwisselingsproducten van schimmels, gisten en parasieten opgenomen en afgevoerd worden. Ook worden door de Bentonite-laag de zenuwuiteinden in de maag- en darmwand gekalmeerd. Het beschermt tegen inwerking van maagzuur. Bentonite is inwendig en uitwendig te gebruiken.

Deze tinctuur kan 2-3 weken voor aanvang van de leverzuivering gebruikt worden om de galstroom te verbeteren en dus de blokkade van de galgangen te verminderen.
Chinese bitters kunnen ook als onderhoudsdosering ingenomen worden voor betere galafscheiding, betere vetvertering en opname van je voeding.

7 Heilzame kruiden voor nerveuze maag darm klachten. Ook heel geschikt voor kinderen. Goed te gebruiken bij klachten die samenhangen met gasvorming en overprikkeld spijsverteringskanaal.

Ter ondersteuning van een goede spijsvertering & soepele gewrichten. Ondersteunend voor de schoonmaak golf in de dunne darm. Mede ingezet om een overgroei in de dunne darm (SIBO) te voorkomen / herstellen. 

Leverkruidenthee welke als kuur van 25 dagen genomen kan worden in plaats van de leverzuivering van Andreas Moritz. Second best als je de kuur niet wilt of kunt doen. Kan ook preventief gedronken worden. 

Resium is een uniek, vloeibaar plantenmengsel op waterbasis (dus zonder alcohol)  met werking op de ontgifting en reiniging van het lichaam. Speciaal voor ondersteuning en reiniging lever en galblaas.

Kruiden tabletten kuur voor de darmen tegen parasieten, schimnmels en gisten met onder andere oregano extract, artemisia, zwarte walnoot en pau d'arco. 

Triphala is de Ayurvedische naam voor de traditionele mix van drie vruchten: Amalaki, Bibhitaki en Haritaki. Het wordt in India al meer dan 1.000 jaar gebruikt. het bevat helende eigenschappen waaronder het verhogen van de weerstand en het reinigen van ons darmstelsel.

Berberine werkt anti-microbiële. Het kan diarree verminderen en de darm  balans herstellen bij het prikkelbare darm syndroom (PDS). Ook werkt het ondersteunend voor de lever. 60 capsules


Testen

Heb je klachten? Meten = weten = testen!

Er zijn diverse testen beschikbaar om achter de oorzaak te komen van klachten zoals buikklachten, opgeblazen buik, buikpijn, spastische darm, PDS, gasvorming, vermoeidheid, stemmingsproblemen, candida infecties, intoleranties en andere voedsel overgevoeligheid ...

Kijk bij onze pagina met buikklachten & testen

Links

Kijk ook bij:

  • detox kuren - We hebben verschillende detox kuren om het jaar rond preventief aan je gezondheid te werken. Zo doen veel mensen aan het begin van elk nieuw seizoen: een detox kuur die daar mooi bij past. 
  • darmreiniging - Om je darmen weer gezond te maken en zo het hele lichaam een schoonmaakbeurt te geven, kun je colonhydrotherapie (hoge darmspoeling) of een klysma toepassen.
  • koffieklysma - De koffieklysma is een van de snelste manieren om je lichaam en lever van afvalstoffen te ontdoen.
  • goede stoelgang - Op onze moderne toiletten zitten we dus in een onhandige houding. Het gevolg is een onvolledige eliminatie van ontlasting: dat geeft een grotere kans op verstopping, gasvorming, aambeien, spastische darm, poliepen, verstoring van de darmflora en andere darmaandoeningen. De oplossing is simpel.
  • spijsvertering detox - Uitleg over de spijsvertering en een zelfcheck of je voldoende maagzuur hebt.