Body Detox

Bij veel aandoeningen speelt het maag/darmkanaal een belangrijke rol. Vaak is er een duidelijke oorzaak aan te geven: langdurig eenzijdige voeding, een niet op de constitutie afgestemde voeding, ontstekingen in het darmgebied, gebruik van antibiotica of dergelijke. Maar er zijn ook mensen die zonder aanwijsbare reden zo nu en dan sukkelen met de spijsvertering en de stoelgang. Indien de spijsvertering niet goed functioneert heeft dat nadelige gevolgen voor het hele lichaam. Echter, als zij wel goed werkt zal het lichaam minder gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf zoals infecties. In ieder geval herstelt iemand die een gezonde spijsvertering heeft veel sneller en grondiger.

Huidproblemen

Meestal heeft dit ook zijn weerslag op de huid door het optreden van acne of eczeem. Een eerste teken is het verslappen en verbleken van de huid. Onze buitenste beschermlaag en het darmgebied hebben dus direct met elkaar te maken. Als de afvalstoffen de darmen niet meer via de normale weg kunnen verlaten, zoeken ze zelf een alternatieve route. Via het bloed worden ze o.a. aan de huid afgegeven waar ze allerlei huidproblemen veroorzaken. Maar deze afvalstoffen kunnen ook terecht komen in het bindweefsel en zijn dan de oorzaak van stijfheid en pijn in spieren en gewrichten. Verder kunnen afvalstoffen ook de oorzaak zijn van aandoeningen van het ademhalingssysteem, vermoeidheid, hoofdpijn en een “je niet lekker voelen”.

Reiniging

Veelal zijn de voornoemde klachten te verhelpen, hoewel het wel wat doorzettingsvermogen vereist. Een inwendige vervuiling kan namelijk door middel van een reinigingskuur in zekere mate worden opgeruimd. Het lichaam krijgt de mogelijkheid om vanuit de lever en de darmen grondig gereinigd te worden. Maar ook reiniging van de huid en de neusholte kan al snel verlichting geven.

Wat is de oorzaak?

Een natuurgeneeskundige zoekt altijd naar de oorzaak van de klachten. Die ligt namelijk niet bij de voedingsmiddelen zelf, want zij vormen alleen maar de katalysator. Dat het lichaam gevoelig reageert geeft aan dat er een stoornis in het lichaam zelf is. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de stofwisseling in het lever-galblaassysteem zodanig is verstoord, dat deze verantwoordelijk is voor een allergische reactie. In zo’n geval kan het lever-galblaasgebied ondersteund en gereinigd met kruiden, orthomoleculaire middelen, bioresonantie, colonhydrotherapie, ooracupunctuur of een combinatie van deze behandelmethoden.