• Gratis verzendkosten in Nederland boven de € 82,50 / You can recieve your order in all European countries + AU + SR

Himalaya zoutlamp

Een zoutlamp kent tal van voordelen. Dit is ook de reden dat steeds meer mensen deze lamp in huis halen. Door de positieve effecten van deze zoutsteen zul je meer rust in huis ervaren. Dit komt doordat een zoutlamp negatieve ionen genereert als het verwarmd wordt met een kaars of gloeilamp. Gebruik geen LED-lamp, want die produceert weinig tot geen warmte.


Mooie grote himalaya zoutlampen. Een zoutlamp absorbeert de positieve ionen, waardoor er een betere luchtkwaliteit, en dus een fijnere leefomgeving ontstaat. Heel sfeervol licht. 

Mooie grote himalaya zoutlampen. Een zoutlamp absorbeert de positieve ionen, waardoor er een betere luchtkwaliteit, en dus een fijnere leefomgeving ontstaat. Heel sfeervol licht. 

Sfeervolle himalaya zoutlamp ENGEL gewicht ongeveer 3 kilo. 


Werking

Een ion is een molecuul die elektrisch geladen is. Een overschot aan positieve ionen in de leefomgeving kan klachten veroorzaken zoals stress, hoofdpijn, slaapproblemen, vermoeidheid, een droge keel of verstopte neus, een grieperig gevoel of longproblemen zoals astma.
Ook kun je meer stress, nervositeit, geprikkeldheid en zelfs depressie ervaren door een teveel aan positieve ionen.
Positieve ionen in de lucht worden bijvoorbeeld veroorzaakt door huisstof maar ook door elektrische apparatuur, elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons, computers en draadloze modems; gezondheidsklachten nemen dan toe.
Negatieve zuurstofionen zijn ontzettend belangrijk voor de stofwisseling! Het inademen van geïoniseerde lucht zorgt voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed. Dit bevordert de werking van alle organen, de spijsvertering en verhoogt de stofwisseling.

Wil je de lamp vooral aanschaffen voor het reinigende effect voor je kamer?

Een Himalaya zoutlamp tussen de 10 – 11 kg past bij een ruimte van 40 – 44 m3 (hoogte x breedte x lengte). Een Himalaya zoutlamp tussen 11 – 12 kg is geschikt voor een ruimte van 44 – 48 m3.