Darmreiniging

klysma set

PIC Klysma set voor darmreiniging

Om je darmen weer gezond te maken en zo het hele lichaam een schoonmaakbeurt te geven, kun je  colonhydrotherapie (hoge darmspoeling) of een klysma toepassen.

In beide gevallen laat je gezuiverd water geleidelijk in je dikke darm lopen. Bij de colonhydrotherapie doet een therapeut dat. Bij een klysma doe je dat zelf.

Beide behandelingen masseren de spierwand van de dikke darm waardoor de natuurlijke darmfunctie wordt geactiveerd. Hierdoor wordt uiteindelijk een reiniging in de plooien van de dikke darm bereikt. In de eerste fase wordt alle oude darminhoud in de week gezet en kan het lichaam zich hydrateren.  Een van de functies van de dikke darm is namelijk heropname van water zodat de behandeling ook een algeheel reinigend effect heeft op het hele lichaam. In een volgende fase komt de stagnerende ontlasting eruit en later ook de brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet. De behandeling bevordert het verwijderen van slijm, gassen, schimmels, parasieten en toxineresten.

Het voordeel van de klysma is dat je goedkoop en zelfstandig je darm kunt reinigen. Het voordeel van de duurdere colonhydrotherapie is dat de reiniging veel grondiger is.

Instructie klysma gebruik en veelgestelde vragen

 

PIC enteroclisma - klysma Originele PIC klysmaset
Een duurzame oplossing om je zelf thuis het effect van de hoge darmspoeling te laten bijhouden. Ook geschikt voor retentie klysma’s

 

  Losse (extra) slang met canules voor PIC Klysma
Klisteerbol 670 ml | darmreiniging CIP klisteerbol natuurrubber 670 ml
darmreiniging | klisteerbol easy wash 455 ml PIC klisteerbol easy wash 140 ml
orthiflor original | leverzuivering Orthiflor Original (Orthica). Probioticum; Helpt de darmflora te versterken