Vagina detox

Het milieu in de vagina kan door verschillende factoren uit balans geraakt zijn waardoor klachten kunnen optreden:

Een jeukende, geïrriteerde, droge of branderige vagina, pijn bij het vrijen, afscheiding of schimmelinfecties zijn veelvoorkomende problemen. Ook een afwijkende uitslag van het baarmoederhals uitstrijkje (Pap-classificatie) duidt op een disbalans.

VAGINA DETOXDe oorzaken kunnen onder andere te maken hebben met

  • Veelvuldig gebruik van antibiotica
  • Slechte persoonlijke hygiëne
  • Te strakke (synthetische) kleding
  • Verlaagde weerstand
  • Stress
  • Het verkeerd gebruik van tampons
  • Agressieve reinigingsmethoden van de vagina
  • Herhaalde schimmel behandelingen
  • Hormonale veranderingen in de puberteit, na de bevalling of in de menopauze
  • De voeding: te veel suiker, zuivel, fast food

Klik door voor 8 tips voor een gezonde vagina

Vaginale Flora Analyse

Een gezonde vaginale flora (microbiota) bestaat vooral uit Lactobacillus bacterie soorten en Bifidobacterium bacterie soorten.

De  bacteriële flora wordt onderzocht. Ook wordt de flora getest op de eventuele aanwezigheid van schimmels of gisten zoals candida. Ook het voorkomen van bacteriën uit de darm kan aanleiding geven tot vaginale klachten. De resultaten geven een duidelijk overzicht van de samenstelling van de vaginale flora.

 

 vaginale flora test Vaginale flora analyse. De  bacteriële flora wordt onderzocht. Ook wordt de flora getest op de eventuele aanwezigheid van klachten veroorzakende bacterien + schimmels of gisten zoals candida

Intiem zalf

De biologische intiem zalf handhaaft van nature de beschermende functie van de intieme flora. Het hoge gehalte aan Lacto-Intensive Active Complex herstelt de zuurbalans en bevordert de natuurlijke pH-waarde. Een uitgebalanceerd mengsel van traditionele ontstekingsremmende plantenextracten (kamille, calendula, salie en lavendel) zorgt voor regeneratie en voorkomt roodheid en irritatie in het genitale gebied. Hoogwaardige plantaardige oliën zorgen voor een langdurige verzorging en maken de huid soepel.

 intiem zalf biologisch Intiem zalf. Deze biologische zalf met kruiden, oliën en lacto complex zorgt voor regeneratie en voorkomt roodheid, jeuk en irritatie in het genitale gebied , ook verkrijgbaar als proefsachet

Cydonia Ravensara

Een natuurlijk product voor de verzorging van de vagina op basis van de Ravensara plant. Deze bijzondere plant groeit alleen op Madagascar. Ravensara ondersteunt het afweersysteem en de lokale immuniteit van de vagina. Specifiek geschikt voor  voor vrouwen met een afwijkende PAP 1,2 en 3a.
Inhoud: 10 vaginaalzetpillen

De zetpillen zijn gemaakt op basis van plantenextracten en zijn vrij van kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en stabilisatoren.

cydonia ravensara | vagina detox Cydonia Ravensara – 10 vaginaal tabletten op basis van Ravensara aromatica SONN

 

Cydonia Vaginor Plus

Bevat 12 vaginaalzetpillen. Een natuurlijk product voor de verzorging van de vagina op basis van de Australische tea tree olie. Het ondersteund het afweersysteem en de lokale immuniteit van de vagina. Vaginor plus is te gebruiken voor vaginale verzorging en wordt gebruikt voor reiniging, vaginale herpes, bij vaginale schimmelinfectie en ter voorkoming van schimmelinfectie.

De zetpillen zijn gemaakt op basis van plantenextracten en zijn vrij van kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en stabilisatoren.

Vagina Detox | vaginor plus Cydonia Vaginor Plus – 12 vaginaal tabletten op basis van Tea Tree Olie

 

Cydonia Vijf Plantenextracten

Een natuurlijk product voor de verzorging van de vagina gemaakt van vijf verschillende planten: Sint Janskruid, Duizendblad, Herderstasje, Calendula en Kamille. Vijf Plantenextracten ondersteunt de vochtbalans en de vochtproductie van de vagina.
Deze vaginale zetpillen worden gebruikt door vrouwen die een droge vagina hebben, bij bijvoorbeeld de menopauze en worden verder ingezet bij bij leucorroe (witte vloed), menorragie (hevig menstrueel bloedverlies), metrorragie (tussentijds bloedverlies).
Bevat 10 vaginaalzetpillen.

De zetpillen zijn gemaakt op basis van plantenextracten en zijn vrij van kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en stabilisatoren.

5 planten Vagina detox Cydonia Vijf Plantenextracten – Vijf Plantenextracten ondersteunt de vochtbalans en de vochtproductie van de vagina.

 

Vaginale probiotica

Voor de (her)opbouw van de vaginale flora (de vaginale micro-ecologie)  wordt gebruik gemaakt van vaginale probiotica. Deze zijn zowel in orale (dus via de mond) als vaginale varianten te verkrijgen. Het is aan te raden om beide tegelijkertijd toe te passen.

Bij vaginale toediening kan sneller positief effect worden waargenomen. Bovendien kan vaginaal een hogere doses worden toegediend.

De orale toediening is van belang omdat daarmee ook de darmflora verbeterd wordt.

Vaginale probiotica zetpillen

Medisch hulpmiddel ter preventie en behandeling van bacteriële en fungale infecties van de vagina.

10 vaginale capsules voor inbreng:

Bestanddelen:
Lactobacillus plantarum min. 0,5 x 10.000.000.000 CFU/KBE/UFC
Lactobacillus rhamnosus min. 0,5 x 10.000.000.000 CFU/KBE/UFC

Gebruik
Voor het slapen gaan 1 capsule inbrengen.
Droog en bij kamertemperatuur (max 25 °C) bewaren.

Vaginale probiotische zetpil om een gezond vaginaal milieu te stabiliseren.
Inhoud: 10 stuks

Samenstelling per capsule:
Gevriesdroogde culturen van melkzuurbacteriestammen (Lactobacillus gasseri en Lactobacillus acidophilus) met een zeer hoge microbiologische activiteit ( > 10 9 KVE/zetpil), calciumlactaat, inuline en gestold vet als vulstof.

 vaginale probiotica Probio Fem: Vaginale probiotische zetpil om een gezond vaginaal milieu te stabiliseren