FOCUS

Wat is je doel? Heb jij scherp wat je wilt? Wat je wilt bereiken, wat je nu wilt doen of kijk je wat er voor je voeten komt? Het sleutelwoord is FOCUS!

Focussen is de kunst om je te richten op een doel en dat vast te houden. DaDoel | Ki-coacht betekent dat je allereerst moet weten wat je wilt. Voor velen al een hele kunst. Daarnaast moet je de discipline opbrengen om je doel te volgen en je niet (steeds) laten verleiden om iets anders te gaan doen.

Om te focussen hoef je alleen je aandacht te richten op wat je wilt. Want waar je aandacht aan geeft wordt groter. Als je je aandacht richt op je successen, train je jezelf naar het positieve te kijken, bevestig je jezelf dat je het goed doet. Dat geeft weer zelfvertrouwen. Als je de focus hebt op je mislukkingen, dan heb je precies scherp waar je allemaal in mislukt. Dit geeft geen goed gevoel en het helpt je ook niet om beter te worden. Het verlamd je eerder.

De kunst is te focussen Doel | Ki-coachop het positieve. En de negatieve ervaringen kun je gebruiken om jezelf te verbeteren. Niet de verlamming en stagnatie opzoeken, maar juist de beweging naar succes, het goede, de verbetering, of wat voor jou ook maar van toepassing is.

Hoe ga jij met je doelen om?
Hoe maak je het jezelf makkelijker om je doel te halen, wat brengt je van je doel af? Hoe krijg je focus, welke energie geeft focus?

 

In de workshop Versterk je Focus zijn dit vragen waar we bij stil staan. Of beter gezegd, mee gaan bewegen. Want de workshop is grotendeels gebaseerd op de principes van aikido, een Japanse verdedigingskunst. We gaan overigens niet gooien en smijten. Maar je gaat fysiek ervaren hoe het werkt om te focussen op je doel. Daarom is het handig om kleding te dragen waarbij je gemakkelijk kunt bewegen. En we werken op blote voeten of sokken.

De workshop vergt wel enige voorbereiding.

Bedenk een doel dat je graag wilt behalen. Dat kan zijn: het afmaken van je studie, het inschrijven voor een opleiding dat je maar steeds uitstelt,het starten van je eigen bedrijf, het uitspreken van je verlangens, het uitspreken van wat je eerder altijd inslikt, meer sociale contacten, meer tijd voor jezelf nemen, het rustiger aan doen of juist tot actie komen, tevreden zijn over jezelf ….

Het liefst iets wat je al een tijd wilt of invulling aan wilt geven, maar waar het maar niet  van komt. 

Praktische informatie
Datum                         : Voorjaar 2016
Locatie                        : Leiderdorp
Aantal deelnemers    : 6 – 10
Tijd                               : 19.00 – 22.00 uur
Kosten                         : € 50 ex Btw

Heb je interesse in de workshop Focus? Neem direct vrijblijvend contact met ons op! Dit kan 06 – 19 59 69 10 of per email via info@bodyandminddetox.nl