Uitwendige toepassing van kruiden

Biologische gele Mosterdpoeder
Voor een mosterdpakking is ca. 27 gram voldoende

Recept mosterd pakking : 3 eetlepels mosterd poeder mengen met 6 eetlepels meel. Zoveel heet water toevoegen zodat een cakebeslag structuur ontstaat. Smeer dit uit op een theedoek, op een vlak van 20-25 cm bij 20-25 cm. Vouw de theedoek toe en plaats dit op de leverstreek gedurende 15-30 minuten. Dek af met een handdoek en dek jezelf warm toe, bv in bed. Er zal een flinke warmte ontwikkelen. De pakking heft stagnatie op, zal de afvoer verbeteren en ontspant. Check even of de huid niet te rood gaat worden: is dat het geval, verplaats de pakking dan naar de rug, naar de achterzijde van de leverstreek voor de resterende tijd.

Mosterd reguleert overvloedige stofwisselingsprocessen door een sterke plaatselijke doorbloeding van de huid icm warmte ontwikkeling. Inwendige ontstekingen die geïsoleerd zijn geraakt en tot stilstand zijn gekomen, worden door een mosterdapplicatie in beweging gebracht. het kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld longontsteking (plaats op de bost of achterzijde lichaam) , grieperigheid, lever stagnatie, spierpijnen, kramp aandoeningen.

 

Biologisch Mosterdpoeder voor het maken van een mosterd pakking / mosterdpleister voor ontgiften / weerstandsverhogen / doorbloeding.